Tilapäinen lisäys järjestyssääntöihin SARS-CoV-2 / Covid-19 / koronaviruksen takia (AVAA LINKKI)

14.04.2020

SMY lisää tilapäisesti  haulikkoradalle järjestyssääntöjä. Nämä säännöt ovat voimassa toistaiseksi ja noudattavat  Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeita sekä hallituksen määräyksiä.

Seuraavat menettelyt otetaan käytäntöön toistaiseksi:

Nämä säännöt koskevat SMY:n haulikkorataa.

– Riskiryhmään kuuluvien henkilöiden läsnäolo radalla on kielletty.

– Henkilöt, joilla on  koronavirukseen viittaavia oireita (esim. flunssa, kuume, yskä) tai todettu Covid-19 sairaus eivät saa tulla  ampumaradalle. Ratahenkilökunta pyytää tällaisia henkilöitä poistumaan välittömästi.

– Vältä ihmisjoukkoja. Haulikkoammunnassa liikutaan ulkona. Säilytä fyysinen etäisyys muihin radalla olijoihin: yksi ampuja per ampumahäkki / ampumapaikka, vähintään kolmen metrin välein. Radalla tulee välttää yli kuuden hengen kokoontumisia. Odota rauhassa edellisen ryhmän ampumisen päättymistä riittävän etäällä. Kun edellinen ryhmä on poistunut ampumapaikoilta riittävän etäälle, tulee uusi ryhmä vasta sen jälkeen ampumapaikoille.

– Pese kätesi yleisten ohjeiden mukaan, sekä ennen että jälkeen kun olet ollut ampumaradalla. Ampumaradalla ei ole käsienpesumahdollisuutta, mutta käsidesiä on saatavilla. Sitä velvoitetaan käyttämään ennen ratamaksujen suorittamista.

– Vältä kosketusta muuhun kuin omaisuuteesi.

– Kaikki maksutapahtumat maksetaan etämaksuna pois lukien liikunta- ja virikesetelit. Maksamista varten kahvilassa asioidaan yksitellen ja sieltä poistutaan sen jälkeen välittömästi.

– Täytä kahvilan ulkopuolella olevaan ampumapäiväkirjaan tietosi.

– Kahvila pidetään suljettuna toistaiseksi.

– Vältä turhaa oleskelua ampumaradalla, maksakaa kierroksenne ja menkää ampumapaikoille ampumaan ja poistukaa ampumaradalta, kun olette saaneet harjoituksenne tehtyä.

– Turvallisuus ennen kaikkea, myös aseturvallisuus radalla täytyy muistaa, liikutaan aseen kanssa vain ase auki taitettuna!

Pasi Siikaluoma                                                 Jouni Lehtoranta

040 743 9793                                                       040 843 7876